joi, 13 decembrie 2012

Revenire


Buna! Nu am mai scris demult; iaca revin cu o povestioara:

Povestea spune ca undeva departe pe o bucatica de pamant traiau 2 familii. Una din ele era foarte saraca si avea si un copil , iar cealalta familie era foarte bogata dar in familia asta era doar o persoana , un om calic si avar care nu s-a casatorit niciodata doar pentru simplu fapt ca nu vroia sa imparta bogatia lui cu nimeni. Familia saraca traia intr-o casuta mica si derapanata, abia descurcandu-se cu traiul de zi cu zi. In fiecare zi acest om sarac mergea la cel bogat pentru a munci pentru un colt de paine, caci acest om bogat nu ii oferea nimic mai mult. Asa ca omul sarac era nevoit sa munceasca pentru acel colt de paine uscata toata ziua, iar seara mergea spre casa cu coltul de paine, de unde se hranea el si familia sa, care multumea Domnului pentru aceea bucatica de paine.. . Si totusi aceasta familia saraca era fericita , se bucura de viata din plin, pe cand omul bogat avar si hain era suparat nevoie mare, pe zi ce trecea, caci copilul incepea sa creasca , si ii era frica ca la un momentdat va creste si se va razbuna pe el , si va pierde toata bogatia pe care o are. Atunci furia si mania i-a intrat in inima bogatului , si il trimitea pe saracu copil in zona periculoase pentru anumite treburi , unde viata lui era in pericol in fiecare clipa. Iar spre mirarea lui de fiecare data copilul venea inapoi viu si sanatos. Intr-o zi l-a luat pe copilul sarac cu el , undeva langa o prapastie . Intr-un moment de neatentie, a vrut sa il impinga pe baiat in propastie, dar s-a impiedicat si a cazut el intr-un loc abrupt si plin de pietre. Acolo zacea acest om bogat si se gandea caci asta ii va fi sfarsitul. Baiatul vazandu-l acolo ii aruncase o funie, si cu ajutorul ei a reusit sa il salveze pe acel om bogat , care avea multe kilograme caci ducea o viata ce ii oferea tot confortul si hrana de care avea nevoie, iar copilul cel sarac care traia intr-o casuta mica si derapanata care se hranea zilnic cu acel colt de paine uscat , plus puterea cereasca venita de la Dumnezeu.
Chinuindu-se l-a luat pe acest om bogat si l-a dus acasa,dupa care el si familia lui i-au ingrijit ranile. Cazatura omului bogat i-a cauzat o boala care nu i mai permitea a se ridica din pat. Acest om bogat vedea zilnic cum acea familia saraca venea zilnic si muncea si il hranea pentru acel colt de paine uscat..dupa un timp omul bogat simtind ca sfarsitul i se apropie a inceput sa planga si sa realizeze caci toate bogatiile lui nu mai contau , iar uitandu-se in trecut si-a dat seama ca viata lui nu a fost deloc fericita, iar viata familiei sarace era o viata plina de bucurii sufletesti , si chiar si atunci cand zacea in prapastie de unde nu se mai putea ridica, acel copil firav si inocent i-a salvat viata , fara a se gandi nici o clipa ca ar putea beneficia de bogatia lui. In acea seara i-a chemat langa el, si le-a cerut scuze ,a inceput sa planga dupa care a inchis ochii si a plecat de pe pamant in calatoria spre cer in cautarea iertarii Domnului.
Morala acestea povesti pleaca de la avutia pe pamant a unui om care a avut de toate si nu i-a lipsit nimic..catre acea familia saraca care traia doar din acel colt de paine uscat castigat din greu. Nu bogatiile ne fac viata mai fericita si mai implinita, ci o inima inocenta si pura care chiar daca pe acest pamant va avea de suferit si indurat batjocurile celor care se cred mai presus doar pentru simplu fapt ca au mai mult au si putere.
In final as vrea sa inchei spunand ca a iti iubi aproapele ca pe tine insuti este una din cele mai importante realizari ale vietii.
IUBESTE,OMULE,IUBESTE!

Niciun comentariu: