joi, 13 decembrie 2012

O alta povestioara Paul , cu figura trista si abatuta , se intalni cu prietena lui Carla intr-o cofetarie , la un suc. Deprimat el incepu sa se descarce in fata ei , povestindu-i despre problemele sale , despre locul de munca, despre bani , prieteni, scopul lui in viata..totul parea ca ii merge prost. La un momentdat prietena lui , baga mana in geanta si ii scoase o bancnota nou-nouta de 1 milion de lei . I-o intinse zambind :
- Vrei aceasta bancnota ?
Baiatul putin confuz , ii raspunse :
- Daca o vreau ? ..normal ca o vreau , este o bancnota de 1 milion .
Atunci Carla muta bancnota in stanga si o mototoli pana se facuse ghemotoc mic mic mic . Aratandu-i ghemotocul lui Paul , il intreaba din nou :
- Dar acum , mai vrei bancnota ?
- Sigur ca o vreau , chiar daca e mototolita , si facuta ghemotoc tot are valoare ..este un milion de lei.
 Atunci prietena lui desfacu bancnota , si o calca cu piciorul pana se murdari de tot si il intreaba iar :
- Mai vrei bancnota ?
- Asculta , nu stiu ce urmaresti , chiar daca e sifonata ,si murdara tot are valoarea de un milion..si pana nu o rupi tot isi pastreaza valoarea .
- Paul tu ai spus-o ! Un milion ramane un milion ! De asta trebuie sa stii ca indiferent ce se va intampla cu tine, chiar daca uneori nu iese asa cum vrei tu , chiar daca viata te "indoaie" sau te face mic mic ,ghemotoc , tu continui sa fii la fel de important cum ai fost si pana acum..Ceea ce trebuie sa te intrebi, este cat valorezi tu in realitate , nu cat de abatut esti la un momentdat sau cat de deprimat esti tu din cauza unor situatii mai mult sau mai putin trecatoare din viata ta .
Paul ramase nemiscat , uitandu-se la Carla fara sa zica un cuvant, in timp ce cuvintele ei isi croiau drum spre mintea si inima lui. Apoi prietena lui desfacu bancnota si o puse langa paharul lui de suc , si cu un zambet complice ii spuse:
 - Milionul este al tau . Pastreza-l pentru acest moment cand vei cadea iar in butoi..dar trebuie sa imi dai o alta bancnota nou nouta de un milion , ca s-o pot folosi pe urmatorul prieten care are nevoie..Il pupa pe obraz si se indrepta spre usa. Paul privi bancnota,zambi ,o privi din nou si trezit parca la o noua viata, il striga pe ospatar sa achite consumatia.
   Persoanele care ne influenteaza viata, nu sunt cele care au cele mai bune rezultate, cei mai multi bani sau cele mai multe premii ...sunt cele care isi fac griji pentru tine , care au grija de tine ,si care raman alaturi de tine orice s-ar intampla. Gandeste-te o clipa, viata este foarte scurta !Tu pe ce lista esti.. ? Nu stii ? Da-mi voie sa te ajut un pic..poate nu esti printre cei mai faimosi, poate nu ai o invatatura asa cum ar trebui, poate nu ai locul de munca asa de mult visat , dar cu siguranta esti printre cei care au ales sa primeasca acest mesaj.Voi ce spuneti ...intelegandu-ne valoarea, putem incerca sa aducem putina speranta in inima unei alte persoane ?
In incheiere , sunt multi in viata care se pretind ca sunt cineva, si sunt tare intelepti, iar acestia nu poate sa suporte sa fie si altul printre ei. Daca aveti astfel de ganduri ...urmaresti ce vorbeste,incepi sa judeci , aici a gresit, uite cate greseli gramaticale are in postarea lui , ce cauta asta ? cum de asta are blog ? .. chiar daca esti mai bun ca el ,mai intelept, si dai peste unul slab..roagate pentru el sa fie si el intarit, nu il judeca

Niciun comentariu: