duminică, 27 iunie 2010

Ce-ar fi sa...?

Treceam astazi strada pe o oarecare trecere de pietoni cu doua prietene. Nu am calcat pe trecere cand era vreo masina foarte aproape, facand soferul sa franeze brusc, nu am asteptat la marginea ei fara sa inaintam, derutantu-i si am traversat pasind normal, fara sa ne lalaim ca sa-i facem sa intarzie la destinatie.
De aceea nu inteleg ce motiv si-a gasit un “individ” sa ne atace. Se revarsa in stanga si in dreapta scaunului din fata a unui Golf 1 sau 2 visiniu, ruginit pe alocuri, purta un maieu alb care il facea sa para si mai lat, iar fata imi amintea de fundul perfect rotund al unui lighean.
Tipul isi flutura o mana grasuna in directia noastra zbierand prin geamul deschis “-Tuuu, asta calca, nu ***e!” si mustacea amuzat pe sub transpiratia de sub nas.
Ati spune ca asa ceva se intampla in fiecare zi, ca sunt tot felul de oameni in lume si trebuie sa ii ignoram, dar ceea ce face intamplarea de azi deosebita e faptul ca in dreapta lui se afla o femeie normala, nici frumoasa, nici urata, care radea incurajator si admirativ de spiritul de observatie al insotitorului ei.
As intreba-o “-De ce doamna? De ce preferi compania acestui om misogin, vulgar, dizgratios? De ce ii hranesti eul care deja are colesterolul prea mare? Daca erai tu o necunoscuta cu siguranta ti-ar fi adresat si tie injurii ca sa aiba despre ce sa povesteasca razand la o portie de mititei si bere. Revolta-te doamna si scoate-l din viata ta, din nici un alt motiv decat acela ca esti femeie si meriti respect, or acest specimen tragic de om nu o sa te respecte vreodata mai mult decat pe o omida dezgustatoare de pe trotuar.... Neatza, femeie!

Niciun comentariu: