marți, 23 martie 2010

Adevarata fata

-Buna, Florica! Ce faci?
-Mersi,bine!
Te iubesc Florica, spune el transpirand de emotie. ( era idiot, spunanadu-i "te iubesc", cararea pe mijloc ii dadea un aer si mai stupid)
Si eu! Mai mult ca orice pe lume!spuse ea. Te iubesc mult Gigel!
( cu ce drept sa judec eu trairea Floricai? Ea, fata simpla...din provincie,profesoara. Cu aspiratii de titularizare si..cariera didactica. Hmm...Florica,nume de profesoara. Florica? Da,ea e importanta,e profa de Socio-Umane...si are aspiratii cum sa le numim: intelectuale; sa-si dea gradul I, sa arate ca stie, ca poate, ca vrea. Iar elevii trebuie sa o asculte, sa-i soarba stiinta far' de stiinta, sa fie disciplinati ca doar deh.. sunt viitoare cadre didactice)
-Eu... Florica, contribui prin activitatea mea, la formarea viitorilor invatatori,a cadrelor didactice de maine. Eu,Florica, asigur patriei un luminos viitor. Dar nu vad bezna in care imi duc existenta. (Florica nu e o persoana.Nu e ea, e.....EA.E paradigma, e modelul negativ al pervertirii interioare,al mortii precoce.)
( Florica, viitoare mama,El....tanar asistent universitar,iarna poarta indispensabili, sa nu raceasca.Sau, mai pe romaneste...izmene. La consiliile profesorale e important, sta picior peste picior si i se vede bucata de "indispensabil".Peroreaza despre viitorul invatamantului si despre sanctiunile disciplinare ale nesimtitei de eleve care nu l-a salutat si a chiulit de la ora.Iar Florica il divinizeaza...Seara, in pat, dialogheaza despre note si ce s-a discutat la consiliu.Si....isi perpetueaza specia, printr-un ingeras, micutzul X-ulica,ce va avea un viitor luminos, cu doi parinti intelectuali...El se spala mai rar iarna pe cap, poate raci.Are putine sacouri si alea cu matreata, de la caciula pe care o poarta cateva luni pe an. Ea, Florica, isi face permanent,la coaforul de cartier, ca doar nah...maine va preda elevilor. Are emotii, isi va da deful sau gradul II si o va asista directoarea la ora.Va spune fetelor pe numele de familie, ca nah,asa e mai...profesoara... Vara, se va duce in clasicul concediu pe litoral, la pret redus, bilet prin sindicat, luat de la FSLI. Vai!!Daca sta prea mult la soare, se inroseste, e blonda si se face ca racul, dar pe cine intereseaza?! Gigel priveste, inghitind in sec la doua tipe de vreo 17-18 ani. Si apoi ii spune Floricai:...-Draga, ce tineret mai avem, uite asa se duce tara de rapa...Florica se uita la randu-i la cel cu piept paros de pe cearceaful de alturi si ce gandeste:Pai da, asta are bani, nu ca idiotul de sot.Ei, dar..lasa, sunt intelectuala, el ma iubeste.
Se pregatesc apoi, veniti din concediu, de planificarile anuale)
-Gigel, maine am lectie deschisa! Vine doamna directoare si cu inspectoarea X-ulescu Protopopescu.
-Lasa, tu esti asa de pregatita Florica, te vei descurca!
(El, cand vine acasa si ea e la,ore, acceseaza site-uri porno...Ea, nefericita, da anunturi pe matrimoniale pe net. Si mai apoi X-ulica suge nevinovat suzeta, cu un viitor(cica) luminos asigurat.)

SPUNE-MI! Esti de acord cu familii dintr-astea? Care habar nu au ce sunt? Care traiesc din prejudecati si se inseala pe ei, el pe el si apoi pe ea, ea pe ea si apoi pe el?? Si totusi...sunt atatea familii asa...

Niciun comentariu: